GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-05-2015 07:50

Memoria de futuro

/Поглед.инфо/ Memoria de futuro / Памет за бъдещето е името на най-новия проект в българското онлайн пространство, който поставя началото си в Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.

Memoria de futuro

Не случайно неговите създатели са избрали точно тази дата - възраждането на родовата памет и на националната идентичност са една от основните идеи в концепцията на изданието. Те се разглеждат като част от процесите, които се зараждат в цяла Европа и са насочени към възстановяване на културния суверенитет и цивилизационния идентитет на народите.

В проекта се отдава значение на традиционните исторически, икономически, културни и религиозни взаимодействия между България, Европа и Русия. Привлечени са автори от академичната общност, утвърдени творци и анализатори от всички области на обществения живот в България. Ще бъдат публикувани изследвания и анализи на известни учени от Европа, Русия и света, които са доказали неказионния си подход в тълкуването и интерпретирането на световните процеси и съвременната история. Memoria de futuro стартира като електронно списание за аналитична публицистика, геополитика, антропология и религия.

Проблемите на образованието, възпитанието, семейните ценности и творческите заложби ще бъдат обединени в самостоятелен раздел, за да бъде фокусиран погледът на обществото и към нашите деца, които са и нашето бъдеще. Изданието ще бъде и сцена за изява на млади таланти от всички области на изкуството и науката, както и платформа за популяризиране на стойностни публикации на български блогъри.

Създател и главен редактор наMemoria de futuroе Христина Христова, чието публицистично перо доби популярност през последната година. Главен консултант е социологът и политическият анализатор доц. Иво Христов. Като консултанти и автори са привлечени и експертът по геополитика доц. Валентин Вацев и политическият психолог проф. Людмил Георгиев.

От 24 май страницата на Memoria de futuro/Памет за бъдещето е достъпна на адрес: http://memoriabg.com/

Източник: Поглед.инфо