SİYASET
Giriş Tarihi : 29-05-2015 07:51

Блудният син! АБВ ще подкрепи подписката на БСП до Конституционния съд

/Поглед.инфо/ Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че предложенията за промяна в Конституцията относно съдебната власт са неприемливи.

Блудният син! АБВ ще подкрепи подписката на БСП до Конституционния съд

Сега вече има конкретни параметри, по онова, което предлагат ГЕРБ и останалите формации, така че имаме основание за разсъждения и вече по-развита позиция. За нас направените предложения за промяна в Конституцията относно съдебната власт са неприемливи. Това не е промяна, която може да направи съдебната власт по-ефективна, коментира той.

Подписката на ГЕРБ не подпрепиха и от БСП.

АБВ обаче има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лева, заяви Първанов. В отговор на въпрос защо АБВ не е подкрепила БСП за подписката за сезиране на Конституционния съд за външния дълг, той заяви, че това е недоразумение и допълни: Предложил съм на председателя на БСП Михаил Миков да направим една среща на наше ниво и да изясним проблема. АБВ има свое политическо решение да подкрепи тази подписка, ако не достигат нашите подписи. Искаме този въпрос да се изчисти и изясни, заяви Първанов.

По думите на Първанов това е само първата стъпка.

Опитваме се да реализираме един цялостен процес на мониторинг на контрол по изпълнението на ратификационното споразумение. Бяха изтеглени вече първите траншове и суми и е много важно да се проследи тяхната реализация", допълни той. Според него е важно да се проследи тяхната реализация и дефицитите, които предстои да се реализират да бъдат публични и по обществено значими цели.

Източник: Кросс


източник : bulgarski.pogled.info