GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-06-2015 07:38

Гърмен скандира: Земя, напоена с кръв, не се продава за 1,5 лв.

„Земя, напоена с кръв, не се продава за 1,50 лв." . С тези скандирания започна протестът срещу ромското население в Гърмен.

Гърмен скандира: Земя, напоена с кръв, не се продава за 1,5 лв.

 „Земя, напоена с кръв, не се продава за 1,50 лв" . С тези скандирания започна протестът срещу ромското население в Гърмен.


Около 1500 протестиращи от цялата страна се събраха на площада в Гърмен с искане за събаряне на незаконните постройки в село Марчево. Протестът се охранява от полиция и жандармерия. На пръв поглед униформените са към стотина, като доста от тях са с тежко въоръжение.  След приключване на официалната част шествието се отправи към ромския квартал „Кремиковци".


Малко по-късно напрежението в Гърмен ескалира, протестиращи зазпочнаха да замерват жандармерията с кутии от бира. Присъстващите фенове, националисти и рокери призовават да нахлуят в него и да спрат тормоза над българите. Не спират и скандиранията "еничари" и "мафия" срещу полицаите.


Протестиращите обявиха, че футболните фенове са от всички големи агитки. Виждат се автобуси със софийски и пловдивски номера. Няколко бутилки полетяха и срещу коли на репортери.източник : standartnews.com