SİYASET
Giriş Tarihi : 03-06-2015 07:40

Няма да се откажем от битките си за децата на България

/Поглед.инфо/ „Ние, социалистите вярваме, че прехраната, здравето и просветата на нашите деца са гаранти за демографското възраждане на България. Като се борим за бъдещето им, осигуряваме своето собствено бъдеще – като личности, като общност, като държава”.

Няма да се откажем от битките си за децата на България

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в поздрав по случай Международния ден на детето, публикуван във Фейсбук. БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ няма да се откаже от битките си за достъпното и качествено образование за всички деца, за детското здраве, за хляба на децата, категоричен е лидерът на левицата.

Предлагаме на Вашето внимание пълния текст на поздрава:

Мили деца, 

Скъпи родители,

Честит 1 юни – Международен ден на детето. Пожелавам много здраве, щастие и радост на всички български деца и техните родители, на всички, които не са загубили детското в себе си и които се чувстват съпричастни и отговорни за решаването на проблемите на децата у нас и по света.  

Днешният празник е повод да обърнем повече внимание на децата на България, независимо от техния произход и от социалните условия, които са създали родителите им или е осигурила държавата. Нуждите на нашите деца са общи и започват от задължителни за всяко общество основни неща  – да са нахранени, облечени, здрави и стигат до онези, чието задоволяване отличава цивилизованите общества – да получат равнопоставен житейски старт чрез равни възможности за образование и развитие. Удовлетворяването на тези потребности не трябва да пада жертва нито на родителските грешки, нито на управленските.

В БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ няма да се откажем от битките си – за достъпното и качествено образование за всички деца, за да не изправяме семействата пред дилема дали да жертват бъдещето им, за да ги нахранят днес; за детското здраве, което не може да се ограничава с пакети и лимити; за хляба, защото никой не може да отнема правото на родителите да го осигурят на своето потомство.

Ние, социалистите вярваме, че прехраната, здравето и просветата на нашите деца са гаранти за демографското възраждане на България. Като се борим за бъдещето им, осигуряваме своето собствено бъдеще – като личности, като общност, като държава. Като родител, искам да пожелая много светло бъдеще на нашето бъдеще – децата ни, тук в Родината на техните родители.

Честит Ден на детето!

Източник: Поглед.инфо


източник : bulgarski.pogled.info