GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-06-2015 07:41

Постоянен арест за 25-годишен, отвлякъл и ограбил чужденец

Варненският апелативен съд остави в ареста разследван за отвличане, съобщават от институцията. 25-годишният Манол Неделчев от миналата седмица е с мярка „задържане под стража

Постоянен арест за 25-годишен, отвлякъл и ограбил чужденец
Варненският апелативен съд остави в ареста разследван за отвличане, съобщават от институцията. 25-годишният Манол Неделчев от миналата седмица е с мярка „задържане под стража", наложена от Варненския окръжен съд.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 17 май заедно с Галин Георгиев отвлекли Алберт Зол., гражданин на Люксембург. Това станало в близост до курорта „Златни пясъци". Като използвали сила и заплахи, двамата мъже ограбили чужденеца. Те отмъкнали iPhone, близо 1000 лева, портмоне с банкови карти, златни накити и лични вещи.

С решение на Варненския окръжен съд Галин е в ареста от 22 май.

Апелативните съдии нямат колебания, че Манол е извършил престъплението в съучастие с Галин. За подобни престъпления законът предвижда тежки наказания, а именно за отвличане - от 7 до 15 години затвор, за грабеж - от 3 до 10 години и за кражба от 1 до 10 години затвор.

Въпреки че Манол има чисто съдебно минало, апелативните магистрати не са счели за необходимо мярката му за неотклонение да бъде изменена. Пред съда младият мъж заявил, че вторият обвиняем - Галин Георгиев, е отправял към него заплахи за живота му.

Той представил, чрез своя адвокат, доказателства за наложителна медицинска интервенция. Според магистратите съществува реална опасност ако е на свобода Неделчев да се укрие. Единствено съдебно-медицинска експертиза може да установи дали здравето на обвиняемия позволява да остане в ареста.

Определението на апелативния съд е окончателно.
източник : dnesplus.bg