GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2015 07:44

Инспектор от ДАИ към тираджия: Стига червени, дай от сините (ВИДЕО)

В интернет се върти видео клип, качен от турския потребител Дуран Джейхан, който показва как родни инспектори от ДАИ го спират за проверка, която завършва с подкуп, като проверяващият недоволно указва какво точно банкноти да получи

Инспектор от ДАИ към тираджия: Стига червени, дай от сините (ВИДЕО)

В интернет се върти видео клип, качен от турския потребител Дуран Джейхан, който показва как родни инспектори от ДАИ го спират за проверка, която завършва с подкуп, като проверяващият недоволно указва какво точно банкноти да получи.


Клипът е публикуван на 31 май тази година. Записът е от регистрираща камера, монтирана на предното стъкло на камиона. Видеото показва как български инспектори от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", известна преди като ДАИ, спират за проверка ТИР-а.


Българският инспектор приближава към кабината и започва да говори с шофьора. Тогава той излиза от кадър и в записа се чуват само гласовете на двамата.Шофьорът на ТИР-а говори на турски, а българският инспектор му отговаря на смесица от български и турски думи.


Инспектор: Мараба, комшу.


Шофьор: Какво искаш, пари ли да ти дам?


Инспектор: Кво искаш, контрол ли да ти правя?


Шофьор: Кач евро? (Колко евро)


Тук се чува размяна на хартии. Може да са документи, може и нещо друго.


Инспектор: Чакай... бегай, бегай. Ъ?! Маави, знаеш ли какво е маави (синьо)? Йок карамазъ (червено), маави!


Шофьор: Още ли?


Инспектор: Йок карамазъ!


Сини са банкнотите от 20 евро, а червените – от 10 евро. След това диалогът продължава. Шумоленето на хартийки също.


Според потребители на мрежата, случаят се разиграва на магистрала „Марица" близо до граничен пункт „Капитан Андреево". Лицето на инспектора се вижда ясно.източник : standartnews.com