GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-06-2015 11:40

Няма свобода за контрабандистите и подкупните митничари

Янчо Георгиев-граничен полицай на митница Свиленград, Юри Гудев- митничар, Николай и Стефан Пещерлиеви остават в ареста. Това реши Апелативен съд Пловдив.

Няма свобода за контрабандистите и подкупните митничари
Янчо Георгиев-граничен полицай на митница Свиленград, Юри Гудев- митничар, Николай и Стефан Пещерлиеви остават в ареста. Това реши Апелативен съд Пловдив. Магистратите потвърдиха определението на окръжните си колеги и отказаха да пуснат на свобода хората, под чиято протекция през митницата са минали десетки тирове с контрабандни цигари от Турция. Държавната хазна е била ощетена с десетки милиони лева.
Митничарят и полицаят са помагали тировете да минават с фалшиви номера и с фалшиви пътни листове, в които е декларирано, че превозват плодове, зеленчуци и други стоки. Баща и син Пещерлиеви са бизнесмените- контрабандисти, в чиито складове в Пловдив са отивали тировете и от там цигарите са били разпределяни за вътрешния пазар. Четиримата бяха задържани през април тази година при мащабна акция на полицията и прокуратурата на митница Свиленград. В ареста в момента са още десетина души, със същото обвинение.

Както БЛИЦ съобщи, тогава полицията разкри, че цяла смяна митничари е работила като организирана престъпна група и е пропускала редовно тирове с безакцизни цигари през границата.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ


източник : dnesplus.bg