SİYASET
Giriş Tarihi : 06-06-2015 13:28

Миков: Управляващите да се стегнат и да поработят малко

/Поглед.инфо/ Очевидно в управляващото мнозинство има проблем, очевидно депутатите са се юрнали по местните избори, това затруднява сериозно законодателната дейност на НС и показа системен проблем в управляващото мнозинство. Така председателят на БСП Михаил Миков коментира проваленото заседание на НС.

Миков: Управляващите да се стегнат и да поработят малко

Преди ГЕРБ казаха, че кворумът е работа на управляващото мнозинство, още не са променили тази си позиция. Те с мнозинството си отмениха и парламентарния контрол днес. Ние възразихме вчера по този въпрос. Достатъчно ПГ изразиха оценката си за такъв тип опит за подмяна на дневния ред на обществото, добави Миков. Нека да поработят малко управляващото мнозинство и да се стегнат, посъветва Миков.

От своя страна Алиосман Имамов заяви, че липсата на кворум е парламентарна процедура, която много често се прилагаше в предходния парламент. Този номер го научихме от ГЕРБ, няма никакво отношение към Закона за горите, днес изтича срокът за мораториума. Дали ще има закон или няма да има, този срок вече не съществува от днес нататък. Няма никаква връзка със закона за горите, допълни Имамов. Забелязахте ли, че най-голям брой отсъстващи имаше от РБ днес, защото те имат повече министри, отколкото депутати. В сряда ако кворумът е съмнителен ще постъпим по същия начин, подчерта Имамов и заяви още, че управляващите носят цялата отговорност за осигуряване на кворума в залата.

Източник: БГНЕС


източник : bulgarski.pogled.info