SİYASET
Giriş Tarihi : 11-06-2015 07:54

Депутати ще се кандидатират за кметове наесен

Близо 10 депутати ще бъдат кандидати за кметове наесен. За най-много номинирани - трима, се говори в редиците на Патриотичния фронт. Те ще се борят за градовете Русе, Враца и Пловдив.

Депутати ще се кандидатират за кметове наесен
Близо 10 депутати ще бъдат кандидати за кметове наесен. За най-много номинирани - трима, се говори в редиците на Патриотичния фронт. Те ще се борят за градовете Русе, Враца и Пловдив. Става въпрос за народните представители Искрен Веселинов, Красимир Богданов и Славчо Атанасов.
Атанасов, който беше кмет на Пловдив, обяви, че би се кандидатирал, защото там се случвали неща, които не са добри за пловдивчани. „Голяма част от хората ме питат дали ще се кандидатирам. мисля че това ще стане”, обясни той, цитиран от bTV.

За Пловдив се стяга и кандидат от Реформаторския блок - Димитър Шишков. Вече съм номиниран от ДБГ, има още 2-3 номинации, до дни ще е ясно, коментира Шишков.
Десните обмислят и кандидатурата на Вили Лилков за София. Лилков отказва коментар засега.


В ГЕРБ също тече процес на номинации. Депутати се спрягат за Елин Пелин и Шумен. Галя Георгиева казва, че вероятно няма да е кандидат за Елин Пелин, ако обаче получи номинация, нямам да има избор, щом партията разчита на нея.

Изненадващо БСП, АБВ, ДПС и „Атака” към момента нямат номинирани депутати. А изключеният от ДПС Гюнай Хюсмен обяви, че няма да е кандидат в Исперих. Щял да помага на партията, която го отлюспи./БЛИЦ
източник : dnesplus.bg