YEREL
Giriş Tarihi : 17-06-2015 22:32   Güncelleme : 17-06-2015 22:32

Mюсюлмани и християни делят обща софра на благотворителни вечери

Бизнесмени и доброволци организират благотворителни вечери – ифтар в Момчилград по повод предстоящия свещен месец за мюсюлманите Рамазан. Събитието се превърна в традиция за родопския град, като се провежда за четвърта поредна година. Идеята на инициаторите е жители и гости на Момчилград, независимо от религиозните им убеждения да бъдат сплотени,

Mюсюлмани и християни делят обща софра на благотворителни вечери

Бизнесмени и доброволци организират благотворителни вечери – ифтар в Момчилград по повод предстоящия свещен месец за мюсюлманите Рамазан. Събитието се превърна в традиция за родопския град, като се провежда за четвърта поредна година. Идеята на инициаторите е жители и гости на Момчилград, независимо от религиозните им убеждения да бъдат сплотени, толерантни във взаимоотношенията помежду си и обединени, не само по време на месец Рамазан, но и през цялата година.  

Ифтар вечерите започват от 18 юни на открито пред  читалище „Нов живот“ в центъра на града, където в продължение на тридесет дни мюсюлмани и християни ще делят обща трапеза. Организирането на тези вечери за вярващите е от голямо значение, тъй като всички заедно слагат край на постенето за деня. Задължение на по-заможните вярващи през този месец е да раздадат милостиня за бедни и нуждаещи се.

Припомняме, че през миналата година благотворителната вечеря по повод Нощта Кадир събра над 1 000 жители и гости на града от всички етноси и вероизповедания. Това е най-свещената нощ в Исляма. Инициативата тогава бе организирана от бизнесмена Фуат Гювен и Сдружението на момчилградчани в Бурса. Тази година на ифтар преди Нощта Кадир/13 юли/ се очаква на обща софра в центъра на града да седнат над 3 000 души.

Доброжелатели и бизнесмени, желаещи да се включат в благотворителните вечери могат да го направят на телефон: 0886/156449

http://www.momchilgrad.bg/