SİYASET
Giriş Tarihi : 04-07-2015 12:28

Илиан Тодоров отговори на Соломон Паси за 1400-те танка на НАТО у нас

Бившият външен министър Соломон Паси отправи призив американците да ни пратят 1400, а не 14 танка. Според него това ще донесе сигурност на българите, на общините и на нацията като цяло.

Илиан Тодоров отговори на Соломон Паси за 1400-те танка на НАТО у нас

Бившият външен министър Соломон Паси отправи призив американците да ни пратят 1400, а не 14 танка. Според него това ще донесе сигурност на българите, на общините и на нацията като цяло. Затова той се солидаризира с призива „По-добре е танковете да дойдат“, коментира депутат от "Атака" Илиан Тодоров.
Ето неговото мнение по проблема:

"Ако Соломон Паси изпитва някаква несигурност в България, то никой не го спира да се възкачи на „Трабанта” и със сълзи в очите да замине за САЩ или Израел, където да се радва на сигурност. Нека да си харчи парите на спокойствие в Аляска! Паси е един от основните виновници за участието на България в НАТО, за въвличането на страната ни във военни конфликти по цялото земно кълбо. Криещ се зад маската на демократичните ценности, изповядващ евро-атлантическия гей морал, Паси няма никакво право да говори от името на цял един народ, да дава оценки и препоръки. В какво качество, същият предлага пълната и безусловна американска военна окупация над родината ни?

Същият този Паси, който напук на своите демократични възгледи и без Референдум и мнението на българите ни набута във НАТО. Нали именно Соломон Паси обеща пред народа, че участието на българската армия във войната в Ирак ще разреши проблема с дълга на Ирак към България. Нали български фирми щяха да участват в следвоенното възстановяване на иракската инфраструктура? Случи се точно обратното! България опрости дълга на Ирак, защото сме „цъфнали и вързали”, защото иракчаните не могат да си върнат дълга към нас, поради факта, че петролните им полета са недостатъчни за изплащането на дълга. Нямаше и български фирми, които да възстановяват Ирак след втората война, а ако е имало такива нека Паси са каже кои са тези фирми, и кои са техните собственици.

И кога Паси е мислил доброто за нас българите? Когато ни набута в НАТО и в спиралата на безкрайните войни в името на чужди национални интереси, или днес когато ни предлага да бъдем тотално и безкомпромисно окупирани от военната машина на САЩ?"