SİYASET
Giriş Tarihi : 18-08-2015 18:16

СДС изригна след интервю на реформатор в "24 часа": Кабаиванов е общ кандидат

Депутатът от РБ Петър Славов взриви Раковска 134, като призова кмета на Карлово да се оттегли от политиката КРИСТИНА КРЪСТЕВА Невероятно напрежение предизвикаха в Реформаторския блок призивът на

СДС изригна след интервю на реформатор в

Депутатът от РБ Петър Славов взриви "Раковска" 134, като призова кмета на Карлово да се оттегли от политиката КРИСТИНА КРЪСТЕВА Невероятно напрежение предизвикаха в Реформаторския блок призивът на депутата от собствениците им редици Петър Славов, който призова в интервю "24 часа" кмета на Карлово и зам.-шеф на СДС д-р Емил Кабаиванов да се оттегли от кметската надпревара. Нещо повече - направо да излезе от политиката, докато не изчисти името си. От понеделник Кабаиванов е с повдигнато прокурорско обвинение за безстопанственост. Той не е кандидат на целия блок, заяви още пред "24 часа" Славов, който не е партиен член, а представител на Гражданския съвет на РБ. Реакцията не закъсня. От централата на СДС пуснаха гневно обръщение, в което заклеймиха депутата. А народният представител Никола Хаджийски, който е и лидер на СДС - Пловдив изпрати до редакцията ни следната реакция: По повод изказване на депутата от Гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов в интервю пред вестник „24 часа“ от 18.08.2015 г., че Блокът не застава зад кандидатурата на д-р Емил Кабаиванов за нов мандат в Карлово, искам да заявя следното: Очевидно Петър Славов, макар и народен представител от Блока, не следи политиката в коалицията и не знае какво става. Това много ме учудва, защото той демонстрира завидна парламентарна и медийна активност. Но е необходимо и да се информира от време на време какво става извън парламентарната дейност на Реформаторския блок.
Д-р Кабаиванов е издигнат за нов мандат с подкрепата на Реформаторския блок и това стана официално още преди месец. Така че г-н Славов е непростимо незаинтересован към политическите решения на Блока.
Освен това, той си позволява да съветва д-р Кабаиванов да се оттегли до изчистване на името си. Тоест, Славов предлага на кмета да капитулира пред непочтените методи, с които се опитват да го откажат от битката за Карлово. По този начин Петър Славов минава на страната на тези, които не искат Реформаторския блок да има кмет в този град. Отдавам изказванията на г-н Славов на младостта му и липсата на политически опит. ДЕКЛАРАЦИЯ на Съюза на демократичните сили Съюзът на демократичните сили заявява своята категорична подкрепа за заместник-председателя на партията и кмет на Община Карлово, д-р Емил Кабаиванов.
Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите, през последните няколко месеца, атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на Община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства. Ние, от СДС, поставяме на първо място върховенството на закона. Точно затова и една от най-важните реформи, която обещахме на гражданите, като част от коалицията РБ, е реформата за независима съдебна система. А случаят с д-р Кабаиванов още веднъж потвърждава, че тя вече не търпи отлагане и е крайно належаща за нашето общество.
Ние не се намесваме в работата на разследващите органи и прокуратурата, но сме притеснени от активирането им в месеците преди изборите и от методите, с които действат спрямо кандидат за кмет на Реформаторския блок.
Презумпцията за невиновност, при която всеки е невинен до доказване на противното, би трябвало да е основен принцип в правовата държава, каквато е и България.
източник : 24chasa.bg