Komik
Giriş Tarihi : 10-05-2016 19:06   Güncelleme : 10-05-2016 19:06

Петима ярки политици станаха заместници на Мустафа Карадайъ в ДПС (обновена)

На днешното заседание на ЦС на ДПС са избрани петима заместници на председателя Мустафа Карадайъ и състав на Централното оперативно бюро

Петима ярки политици станаха заместници на Мустафа Карадайъ в ДПС (обновена)

На днешното заседание на ЦС на ДПС са избрани петима заместници на председателя Мустафа Карадайъ и състав на Централното оперативно бюро.

 

Имената на избраните за заместници на председателя Карадайъ са Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

 

От тях зам.-председателят на парламента Имамов и евродепутатът Хюсменова бяха преизбрани като зам.-председатели на партията, докато останалите трима са нови попълнения.

 

Решението на Централния съвет на практика означава, че Мустафа Карадайъ няма да включи в най-близкото си обкръжение Рушен Риза и Четин Казак, които заедно с него формираха „триумвирата”, водил ДПС след изключването на Лютви Местан. 

 

Председател на парламентарната група ще бъде лидерът на партията. Зам.-председатели ще бъдат Йордан Цонев, Рушен Риза, Станислав Анастасов, Тунчер Кърджалиев и Четин Казак. Секретар на групата ще бъде Ферихан Ахмедова.

 

В Централното оперативно бюро остават Емил Етем и Юнал Лютфи. Новите имена са Дурхан Мустафа, който е с ресор "Земеделие" и момчилградчанинът Ердинч Хайрула, на когото са поверени връзките с изселническите организации в Турция.

 

Кои са новите зам.-председатели на ДПС

 

Филиз Хюсменова

 

Филиз Хюсменова е родена в Силистра. През 1992 година завършва Великотърновския университет “Свети Свети Кирил и Методий” с магистърска степен по руска и френска филология.

 

През 1999-2001 г. Филиз Хюсменова е била заместник-кмет на Силистра. Започва политическата си дейност като активист на ДПС, била е заместник-кмет,  заместник областен управител, депутат, министър без портфейл. В момента е депутат в Европейския парламент.

 

Хасан Азис

 

Хасан Азис е роден на 16 април 1969 г. в Кърджали Женен, има дъщеря и син.  През 1995 година завършва Университета за архитектура, строителство и геодезия, специалност "Промишлено и гражданско строителство".

През 1998 година се дипломира и като магистър по мениджмънт и маркетинг в УНСС. От 2001 до 2003 г. е зам.- областен управител на Кърджали, а от 2003 г. до сега е кмет на общината.

 

Алиосман Имамов

 

Алиосман Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, специалност статистика и иконометрия. От 1981 г. работи в този университет като преподавател в катедра "Статистика и иконометрия". Доктор на науките и доцент към катедрата. Владее английски и руски език. Заместник – председател е на ДПС и дългогодишен депутат в Народното събрание.
 

Алиосман Имамов е семеен, с две деца.

 

Янко Янков

 

Янко Янков е роден на 17 септември 1955 г. в село Беброво. Завършва Висшия институт по машиностроене, механизация и електрификация на селското стопанство в Русе, а впоследствие и специалност „Международни икономически отношения“ в Икономическия университет във Варна.

 

От ноември 1995 до ноември 1999 г. е кмет на Сливен.

 

През 2005 г. влиза в 40-ото Народно събрание от листата на ДПС и оттогава е народен представител. След преизбирането му в 42-ото Народно събрание от 19 юни 2013 е председател на парламентарната комисия по отбраната. В настоящия парламент е зам.-предесдател на Комисията по отбрана.

 

Ахмед Ахмедов

 

Ахмед Ахмедов е роден на 17 юли 1974 г. Бил е кмет на община Цар Калоян. По професия е инженер - конструктор на земеделска техника. Избран е за народен представител в 43-то Народно събрание. Лидер е на ДПС в Разградска област. Женен, с две деца. 

http://epicenter.bg/